Ik ben Shaya van den Berg.

Na het afsluiten van de opleiding Schoolmuziek startte ik de opleiding klassieke zang bij Anna Haenen aan de Hogeschool Saxion in Enschede. Deze studie zette ik voort bij Frau Prof. Norma Enns aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover (D).

In het verleden volgde ik o.a. lessen bij Roberta Alexander, Neil Semel, Alberto ter Doest en Annelies Lamm. Ik heb diverse bijscholingen (CVT en UVT) en andere workshops bijgewoond. Nog regelmatig volg ik zelf zanglessen bij de Amerikaanse bas Gary Jankowsky, werkzaam als Professor aan het koninklijke conservatorium Antwerpen.

Ik heb veel koren geleid met uiteenlopende genres. Zo dirigeerde ik het kinder- en jeugdkoor van het operahuis in Bielefeld. Maar ook was ik als dirigent verbonden aan het circus- en theaterfestival Oeverloos (NL) en Brucca (D). 

Sinds 2020 ben ik als zangdocent en koorleidster aan Kaliber Kunstenschool in Enschede verbonden. Tevens werk ik als stemvormingsdocente in de theaterklas van Het Stedelijk Lyceum Kottenpark te Enschede. Met veel plezier leid ik het vrouwenensemble “Ahaus” uit Ahaus.

Aan huis heb ik een prachtige ruimte waar ik zanglessen geef.